2004 — Methods for Assessing Taste Abilities and Hedonic Responses in Human and Non-Human Primates. Researching food habits: Methods and problems , , dir. Oxford: Berghahn Books p. 87-99
, 2004 — Is Food Neophobia a Personality Trait? A Study During a Weight Reduction Program in Adolescents. International Journal of Obesity and Metabolic Disorders vol. 28, S24, p. 10
, 2004 — Cultural o biológico:?` qué significado tienen umbrales gustativos en términos evolutivos?. , , dir. La Val de Onsera, Huesca (Espagne)
, 2004 — Du codage aux adaptations spécifiques de la perception gustative des primates. Primatologie vol. 6, , p. 1-4
, 2004 — Is Food Neophobia A Personality Trait?. International Journal of Obesity vol. 28, , dir. International Journal of Obesity S220
, AUBAILE-SALLENAVE Françoise, PASQUET Patrick, et Bernard Mireille. La Viande, Un Aliment, Des Symboles. Ecologie, Humaine. Aix en Provence: Edisud; Aubaile-Sallenave Françoise, Pasquet Patrick & Bernard Mireille, 2004. https://hal.archives-ouvertes.fr/hal-00278241.
AUBAILE-SALLENAVE Françoise, Bernard D., et PASQUET Patrick. 2004. « Pour Une Anthropologie De La Viande, De l’environnement à La Santé ». In La Viande, Un Aliment, Des Symboles, 7-10. Aix en Provence: Edisud; Aubaile Sallenave F., M. Bernard, P. Pasquet. https://halshs.archives-ouvertes.fr/halshs-00211619.